Görev #007

Ayarlar

UI Göreviniz 🎯

Merhaba, UIX101‘in #007 numaralı görevine hoş geldiniz! 😎

İlk haftanızı geride bırakıyorsunuz. Şimdiye kadar süreç sizin için nasıl gidiyor? Bize görüşlerinizi ve nasıl hissettiğinizi yazarsanız çok mutlu oluruz 😄 Bugünkü görevinizde sizden isteğimiz bir “Ayarlar” ekranı tasarlamanız olacak.

Oldukça geniş bir konu değil mi? Bir uygulamanın kullanıcıya has ayarlarından tutun da, bir e-posta listesinin abonelik ayarlarına, online bankacılık uygulamasının güvenlik ayarlarına, PC oyun ayarlarına ve hatta elektrikli araçların ayar seçeneklerine kadar çok geniş bir yelpazede düşünülebilir.

Aşağıda size birkaç olası iş / çalışma alternatifi bıraktık ama, lütfen kendinizi bunlarla sınırlamayın. Ne kadar farklı fikirler üretebildiğinizi gösterebilmeniz açısından bunu bir fırsat olarak görmenizi rica ediyoruz.

Aklınıza bir şeyler gelmeye başladı mı?

 

İlham 🎨

Örnek çalışmalara göz atın:

Dribbble için https://dribbble.com/search/UI-007
Behance için https://www.behance.net/search/projects?search=UI+007

 

Fikirler ⭐

UIX101‘de her gün bir UI yapmaya değil, “UX için UI” yapmaya yönlendiriyoruz.

Unutmayın ki; portfolyonuza ekleyeceğiniz ve UX’i, yani Kullanıcı Deneyimini, gözeterek yapacağınız çalışmalar çok daha değerli olacaktır!

Bugünkü çalışmanız aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçı için çözüm üretebilir :

  • Bir kahve zincirinin devamlı müşterilerine puan kazandırdığı mobil uygulaması için Ayarlar sayfasını tasarlayın. Biriken puanlar, gizlilik seçenekleri, kahve fotoğrafı paylaşım gibi özellikler olduğunu varsayabilirsiniz.
  • Basit bir bilgisayar oyunu için karakter seçeneklerinin özelleştirildiği ayar sayfasını tasarlayın. Tablet veya masaüstü genişlik için düşünülebilir.
  • Twitter’ın (X) ayarlar ekranını baştan tasarlayın.
  • Modern bir akıllı ev sistemi için oda sıcaklığı, ışıklandırması ve neminin ayarlanabileceği mobil ekranı tasarlayın.
  • Görme engelli ve/veya ileri derecede görüş bozukluğu olan bireyler için sesle ve erişilebilirliği artırılmış bir TV kumandası tasarlayın. Kumanda uygulaması mobil cihazlarda tam ekran olarak kullanılacak.
  • Masaüstünde çalışacak bir alarm uygulaması için gerekli ayar ekranını tasarlayın. Ferah ve minimalist olması öncelikli tercih.

 

Günün Ücretsiz Aracı

Canva

Son dönemde adını her gün daha sık duyduğumuz, görsel tasarımı kolaylaştıran Canva’yı burada görmek sizi şaşırtmamalı.

Aslında Canva UX Tasarım için de oldukça kullanışlı bir araca dönüşmeye başladı. Özellikle son dönemde iyice kullanımı artan Visual Suite ile; Whiteboard, Prototyping, Presentations hatta Canva Live ile kullanıcı testleri bile yapmanız mümkün.

 

Paylaş ve Görünür Ol

Tasarımını Behance, Dribbble, LinkedIn veya Twitter’a #dailyui etiketi ve görev sıra numaranızla gönderin (örn. “#007 numaralı #UIX101 görevimi tamamladım. #007 #dailyui“)

Önceki

Defne Gençler’den UIX101’e Özel Proje İncelemesi