Görev #003:

Açılış Sayfası

UI Göreviniz 🎯

Merhaba, #003 numaralı görevinize hoşgeldiniz!

Bugünkü göreviniz – tabii kabul ederseniz – bir “Açılış Sayfası” tasarlamak. Dilerseniz hem masaüstü, hem mobil ekranlarını beraber tasarlayabilirsiniz ✌

Bu ekran, bir satışa yönlendimek, bağış toplamak, abonelik başlatmak için bilgi vermek veya hayal edebileceğiniz herhangi bir şey olabilir.

 

Açılış Sayfası Nedir?

Dijital pazarlamada Açılış Sayfası kavramı, bir pazarlama veya reklam kampanyası için özel olarak oluşturulan bağımsız bir web sayfası için kullanılır. Açılış sayfası (Landing Page), Ziyaretçinin bir bağlantıya (e-postadan ya da Google, Bing, gibi bir arama sorgusu sonucundan veya Facebook, Instagram, Twitter gibi bir sosyal medyadan bir bağlantı veya reklama tıkladıktan sonra “indiği” yerdir.

Genellikle birçok hedefi olan ve keşfetmeyi teşvik eden web sayfalarının aksine açılış sayfaları, harekete geçirici mesaj (kısaca CTA  – Call To Action) olarak bilinen tek bir odak veya hedefle tasarlanır. Bir web sitesinin ana sayfası çok ender olarak Açılış Sayfası olabilir. Bu sayfalar belli bir amaçla, özel olarak tasarlanır.

Açılış sayfalarını pazarlama kampanyalarının dönüşüm oranlarını artırmak ve bir müşteri adayı veya satış elde etme maliyetlerini düşürmek için en iyi seçenek haline getiren de bu odak noktasıdır.

 

İlham 🎨

Örnek çalışmalara göz atın:

Dribbble için https://dribbble.com/search/UI-003
Behance için https://www.behance.net/search/projects?search=UI+003

 

UIX101‘de her gün UI yapmaya değil, “UX için UI” yapmaya yönlendiriyoruz.

Unutmayın ki; portfolyonuza ekleyeceğiniz ve UX’i, yani Kullanıcı Deneyimini, gözeterek yapacağınız çalışmalar çok daha değerli olacaktır!

Çalışmanız aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçı için çözüm üretebilir :

  • Hazırlayacağınız Açılış Sayfası yeni çıkacak bir elektrikli araba modelinin tasarımı için olsun.
  • Bu açılış sayfasını sizden isteyen şirket İnsan Kaynakları alanında çalışıyor ve bu sayfanın yalnızca tasarımcı adaylara hizmetlerini sunmak için hazırlatıyor.
  • Online Turistik Turlar satan bir firma için Yılbaşı Turları hakkında bilgi veren ve yeni üye olanlara %50 indirim sunacak bir kampanyayı tanıtan bir sayfa olsun isteniyor.
  • Bir Müzik kursu için Mobil ve Minimalist bir açılış sayfası isteniyor. Özellikle Gitar teması isteniyor.
  • Mars kolonisine su taşımak üzerine kurulacak bir uzay girişimi için ütopik bir açılış sayfası tasarımı oluşturun. Hiç bir kurumsal logo olmayacak! CTA amacı: Bağış toplamak.
  • Savaş Karşıtı lobi faaliyetleri yürüten gönüllü bir örgüt için imza kampanyasına yönlendirecek bir Açılış Sayfası yapmanız isteniyor. Kullanılacak görsellerde kan ve çocuk kullanılması kesinlikle istenmiyor.

 

Kendinizi Zorlayın!

Bu tasarımı Flat Design yaklaşımıyla yapmayı dener misiniz?

Flat Design: Flat tasarım, basit öğelerin, tipografinin ve düz renklerin minimalist kullanımını vurgulayan bir arayüz tasarımı tarzıdır. Tasarımcılar düz tasarımı daha akıcı ve verimli olmasından dolayı tercih etmektedir. 2 Boyutlu ve açık – net bir görünüm sunan Flat Design yaklaşımında boşluk kullanımları (white space) büyük önem arz eder!

 

Flat Design
Flat Design

 

Paylaş ve Görünür Ol

Tasarımını Behance, Dribbble, LinkedIn veya Twitter’a #dailyui etiketi ve görev sıra numaranızla gönderin (örn. “#003 numaralı #UIX101 görevimi tamamladım. #003 #dailyui“)

 

Günün Ücretsiz Kaynağı

Dribbble.com/

Dribbble, dijital tasarımcılara yönelik ücretsiz bir portfolyo, kişisel tanıtım ve sosyal ağ platformudur. Site hem tasarım portfolyo platformu, hem de iş ve işe alım sitesi olarak hizmet vermekte. Dribbble ayrıca tasarımcıların çalışmalarını çevrimiçi olarak paylaşabilecekleri en büyük platformlardan biri oalrak da bilinmektedir.

Ücretsiz pakette çalışmalarınızı hızlı ve zahmetsizce paylaşabileceğiniz platform aynı zamanda İlham almak için de oldukça faydalı. Eğer Dribbble hesabınız halen yoksa, bu satırları okur okumaz ilk işiniz kendi hesabınızı açmak ve bizi de takip etmek olsun: dribbble.com/UIX101

 

Dribbble
Dribbble

 

Kredi Kartı ile Ödeme
Önceki

Kredi Kartı ile Ödeme

Sıradaki

Hesap Makinesi